Да излезе Студената война, да влезе хибридната: Русия прие в петък нова

...
Да излезе Студената война, да влезе хибридната: Русия прие в петък нова
Коментари Харесай

Новата руска външнополитическа доктрина определя Запада като екзистенциална заплаха

Да излезе Студената война, да влезе хибридната: Русия одобри в петък нова външнополитическа теория, определяща Запада като „ екзистенциална опасност “ и с чието „ владичество “ Москва би трябвало да се бори, съобщи Франс прес.

Приемането на тази нова тактика удостоверява дълбокия раздор, който съществува сред Русия и западните страни от началото на нападението против Украйна, което накара НАТО да се консолидира и Москва да се обърне към Китай.

В документ от повече от 40 страници, припомнящ посредством наличието и езика си ерата на борба сред Съветския съюз и Америка през предишния век, Русия се показва като опора на рускоезичния свят против западняците, упрекнати, че желаят „ да я отслабят по всевъзможен начин ".

По време на съвещание на Съвета за национална сигурност президентът Владимир Путин оправда тези промени с " катаклизмите на интернационалната сцена ", които задължават Русия да " приспособява своите документи за стратегическо обмисляне ".

Новата теория отбелязва " екзистенциалния темперамент на заканите (...), основани от дейностите на вражески страни " и дефинира Съединени американски щати като " главен подбудител и проводник на антируската линия ", заключи ръководителят на съветската дипломация., Сергей Лавров.

Като цяло политиката на Запада за намаляване на Русия с всевъзможни средства се характеризира като нов тип хибридна война “, добави той.

Външнополитическата теория е документ определящ приоритетите на една държава в интернационалните връзки, и начина, по който тя вижда отношенията си със света.

В този случай новият документ, който заменя версия от 2016 година и беше оповестен на уеб страницата на Кремъл, стига напряко до въпроса.

„ Русия има намерение да обърне предпочитано внимание на премахването на остатъците от господството на Съединените щати и други враждебни страни в международните каузи “, се споделя в него.

Вашингтон и неговите съдружници вкараха тежки стопански наказания против Москва, която ги упреква в подмяна, че водят прокси война в Украйна, по-специално посредством доставка на оръжия на Киев.

В този подтекст на изолираност на Запада Русия се стреми да се сближи стопански и дипломатически с Азия, по-специално с Китай, жизненоважен приоритет, който е отразен в новата теория.

„ Всеобхватното задълбочаване на връзките и координацията с другарски международни центрове за суверенна власт и развиване, ситуирани на евразийския континент, е от изключително значение “, се споделя в документа в главата, отдадена на Китай и на Индия.

Путин демонстрира съпричастието си с китайския си сътрудник Си Цзинпин на среща на върха в Москва по-рано през март, изтъквайки „ специфичния темперамент “ на връзките сред техните страни, които все пак наподобяват все по-изкривени в интерес на Пекин поради възходящата зависимост на Москва от него.

Новата съветска теория отделя значимо място и на връзките с африканските страни, до момента в който Москва ускорява наличието си в Африка, по-специално посредством паравоенната формация " Вагнер ".

Повтаряйки спора в Украйна, където Москва твърди, че желае да предотврати злоупотребите против рускоезичното население, новият документ показва Русия като " цивилизация ", сплотяваща народите, които съставляват " съветския свят ".

Докато Путин се показва като бранител на „ обичайните полезности “ e на Православната черква срещу Запада, представян като декадентен, новата теория внася враждебност и в моралната област.

Трябва да " обезвреждаме опитите за налагане на псевдохуманистични и неолиберални идеологически правила, които водят до загуба на обичайна нематериалност и морални правила ", написа в доктрината.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР